Nízkosacharidové Široké nudle s pórkem a opraženou slaninou
Bezsacharidové těstoviny (bezlepkové):
dle receptu ZDE >>>>>
Omáčka:
80g pórku
½ malé sušené chilli papričky
50g jarní cibulky
1 stroužek česneku nakrájený na plátky
50g hlívy ústřičné
1 lžíce olivového oleje
citrónová kúra a šťáva z 1 citrónu
sůl a čerstvý mletý pepř
3 plátky anglické slaniny
1.Těstoviny si vyrobíme z receptu z výše uvedeného odkazu.
2. Dále si rozpálíme pánev se lžící olivového oleje. Přidáme na ní česnek s nasekanou chilli papričkou a zlehka orestujeme po dobu 30 vteřin.
3. Pórek a cibulku si nakrájíme na kolečka, hlívu ústřičnou pokrájíme na menší kousky. Pórek spolu s cibulkou a hlívou předáme na pánev kčesneku, osolíme, opepříme a orestujeme 3 minuty nebo do té doby, než začne pórek hnědnout.
4. Potom přidáme zcezené těstovin, přidáme ½ naběračky vody z těstovin, citrónovou kůru a citrónovou šťávu a 3 miuty provaříme.
5. Rozpálíme si další pánev, vložíme na ní 3 plátky slaniny a opražíme z obou stran. Opraženou slaninu dáme vychladnout, aby z ní vznikly 3 velké slaninové chipsy.