Nízkosacharidová Išlská esíčka
200g mletých vlašských ořechů
250g změklého másla
150g mandlové mouky
100g kokosové mouky
½ lžičky xantanové gumy
Citrónového extraktu
125g erythritolu
6ks žloutků
1 lžička skořice
Krém:
6 žloutků
1 lžíce rumu
70g meruňkového džemu viz recept zde >>>>
150g Erythritolu mletého
150g mletých lískových oříšků
Poleva:
Bílá kakaová hmota
Smetana ke šlehání 33%
Sladidlo dle potřeby a chuti
Mleté vlašské ořechy na obalení
1. Všechny ingredience přendáme do mixéru a hnětačem na těsto uhněteme v těsto.
2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 30 minut do lednice odležet.
3. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme esíčka, která přenášíme na plech vyložený pečícím papírem.
4. Plný plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C přibližně 8 minut.
5. Esíčka necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Žloutky, sladidlo utřeme cca 10 minut. Pak přidáme rum, džem a oříšky.
6. Polovinu esíček potřeme oříškovou nádivkou a opatrně spojíme k sobě s druhým esíčkem, necháme ztuhnout.
7. Vrchní polovinu namáčíme v předem rozpuštěné ve vodní lázní bílé kakaové hmotě se sladidlem a smetanou a ihned obalujeme v mletých vlašských ořechách. Polomáčená esíčka přendaváme na plech vyloženýšpejlemi. Necháme zaschnout.