Bezsacharidové ravioly plněné česnekovým špenátem a ricottou (bezlepkové)
Bezsacharidové těstoviny (bezlepkové):
dle receptu ZDE >>>>>
100g listového špenátu
1 stroužek česneku
100g ricotty
sůl a pepř
bazalkové pesto
parmezánové hoblinky
1. Těstoviny si vyrobíme z receptu z výše uvedeného odkazu.
2. Čerstvý špenát vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou a chvilku povaříme.
3. Spařený špenát nasekáme na jemno a přidáme do misky s ricottou, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Směs promícháme.
4. Těsto na těstoviny vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme za použití potravinářské folie.
5. Těsto nakrájíme na pravidelné čtverečky, které plníme připravenoiu špenátovou směsí.
6. Protilehlé rohy čtverečku přehneme k sobě a kraje nožem přimačkneme, aby náplň nevytekla.
7. V hrnci si uvedeme osolenou vodu k varu a vložíme ravioly. Vaříme zhruba 3-4 minuty. Po uvaření slijeme z hrnce vodu.violy přendáme na talíř, lžičkou dochutíme bazalkovým pestem a dozdobíme parmezánovými hoblinkami.