Nízkosacharidové Vanilkové trojúhelníčky 

200g mouky ze slunečnicových semínek
200g mandlové mouky
4 žloutky
100g másla
50g erythritolu
½ prášku do pečiva bez fosfátu
2 vrchovaté lžíce kokosové mouky
1 lžička vanilkového extraktu

Krém:
250g másla pokojové teploty
200g domácí lískooříškové nutelly    viz recept zde >>>>
125g mascarpone

Čtvrtky vlašských ořechů na ozdobu.

1. Smíchejte všechny ingredience dohromady a utvořte těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a vložte na min hodinu do lednice.

2. Pomocí dvou potravinářských fólii rozválejte těsto na placku a vykrajujte vykrajovátkem trojúhelníčky. Vykrojené trojúhelníčky přendávejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby na 175°C na 12 – 15 minut.

3. Upečená a vychlazené trojúhelníčky promazávejte připraveným krémem a slepujte dohromady.

4. Všechny ingredience na krém vyšleháme v mixéru do hladkého krému. Krém přendáme do zdobícího sáčku nebo nožem potíráme jeden trojúhelník, který přiklopíme druhým. Na vrch dáme ještě trochu krému a přilepíme jednu čtvrtku vlašského ořechu.


Zpět