Domácí lískooříšková pomazánka (nízkosacharidová, bezlepková) 

 Domácí lískooříšková pomazánka (nízkosacharidová, bezlepková)

500g lískových oříšků
4 lžíce nepraženého kakaa
sladidlo
1 lžíce čokoládového proteinového prášku

1. Troubu předehřejte na 180°C.

2. Na plech vyložený pečícím papírem vysypejte lískové oříšky a pečte zhruba 10 minut, aby slupka popraskala a lehce oříšky zhnědly.

3. Oříšky nechte vychladnout a pak je ručně oloupejte.

4. Oříšky vložte do kuchyňského robotu a mixujte cca 10 minut. Během mixování se oříšky rozšlehají na jemnou kaši, kdy se tuk začne oddělovat od hmoty.

5. K oříškové hmotě přidejte kakao, sladidlo a protein. Ještě pár vteřin mixujte.

6. Hotovou pomazánku přendejte a skladujte v uzavíratelné nádobě.


Zpět