Domácí lískooříšková pomazánka (nízkosacharidová, bezlepková)
500g lískových oříšků
4 lžíce nepraženého kakaa
sladidlo
1 lžíce čokoládového proteinového prášku
1. Troubu předehřejte na 180°C.
2. Na plech vyložený pečícím papírem vysypejte lískové oříšky a pečte zhruba 10 minut, aby slupka popraskala a lehce oříšky zhnědly.
3. Oříšky nechte vychladnout a pak je ručně oloupejte.
4. Oříšky vložte do kuchyňského robotu a mixujte cca 10 minut. Během mixování se oříšky rozšlehají na jemnou kaši, kdy se tuk začne oddělovat od hmoty.
5. K oříškové hmotě přidejte kakao, sladidlo a protein. Ještě pár vteřin mixujte.
6. Hotovou pomazánku přendejte a skladujte v uzavíratelné nádobě.