Nízkosacharidová Išlská esíčka 

200g mletých vlašských ořechů
250g změklého másla
150g mandlové mouky
100g kokosové mouky
½ lžičky xantanové gumy
Citrónového extraktu
125g erythritolu
6ks žloutků
1 lžička skořice

Krém:
6 žloutků
1 lžíce rumu
70g meruňkového džemu        viz recept zde >>>>
150g Erythritolu mletého
150g mletých lískových oříšků

Poleva:
Bílá kakaová hmota
Smetana ke šlehání 33%
Sladidlo dle potřeby a chuti

Mleté vlašské ořechy na obalení

1. Všechny ingredience přendáme do mixéru a hnětačem na těsto uhněteme v těsto.

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 30 minut do lednice odležet.

3. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme esíčka, která přenášíme na plech vyložený pečícím papírem.

4. Plný plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C přibližně 8 minut.

5. Esíčka necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Žloutky, sladidlo utřeme cca 10 minut. Pak přidáme rum, džem a oříšky.

6. Polovinu esíček potřeme oříškovou nádivkou a opatrně spojíme k sobě s druhým esíčkem, necháme ztuhnout.

7. Vrchní polovinu namáčíme v předem rozpuštěné ve vodní lázní bílé kakaové hmotě se sladidlem a smetanou a ihned obalujeme v mletých vlašských ořechách. Polomáčená esíčka přendaváme na plech vyloženýšpejlemi. Necháme zaschnout.

 


Zpět