Nízkosacharidová Linecká kolečka  

150g kokosové mouky
45g mletých mandlí
75g másla
3 žloutky
1 lžíce Erythritolu
½ lžičky jedlé sody
Šťáva z ½ citrónu
mandlové mléko dle potřeby
domácí marmeláda bez cukru viz recept zde >>>>

1. Všechny suché ingredience promícháme v míse.

2. Zvlášť vyšleháme žloutky s máslem a cukrem do pěny. Přidáme citrónovou šťávu a promícháme vše dohromady.

3. Směs přendáme na silikonový vál a vypracujeme v hladké těsto.

4. Pokud je těsto moc tuhé, přilijeme mandlové mléko a uhněteme.

5. S těstem se dá okamžitě pracovat, takže pomocí potravinářské fólie vyválíme z těsta placku a vykrajujeme libovolné tvary, které přendáváme na plech vyložený pečícím papírem.

6. Cukroví pečeme na 160°C cca 10 minut.

7. Upečené cukroví necháme vychladnout, poté slepujeme domácí marmeládou.


Zpět