Zelný salát s křenem a kuřecím masem - nízkosacharidový recept
2 mrkve
1 kořenová petržel
½ celeru
¼ hlávky bílého zelí
čerstvý křen
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička hrubozrnné hořčice
snítka čerstvé nasekané petrželky
sůl a pepř na dochucení
1 kuřecí maso uvařené ve vodě
1. Kořenovou zeleninu a zelí si nastrouháme na struhadle na jemné pružky. Křen nastrouháme na jemném sruhadle.
2. V menší misce smícháme olivový olej, zakysanou smetanu, obě hořčice, citronovou šťávu, vinný ocet, sůl a pepř.
3. Dresing vmícháme do zeleniny s křenem, přidáme petželku, na kostičky nakrájené kuřecí prso a můžeme podávat.