Vepřový perkelt - nízkosacharidový recept 

1 kg vepřového plece
3 střední cibule
3 červené papriky (kapie)
2 zralá rajčata
2 lžíce sádla nebo oleje
1 zarovnaná lžíce sladké papriky
1 lžička soli
1 l kuřecího vývaru

1. Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 x 2 cm, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku zbavíme jádřince, rajčata bubáka a obojí nakrájíme na kostky 1 x 1 cm.

2. V kastrolu na středním ohni rozpálíme sádlo nebo olej a necháme na něj za občasného míchání zezlátnout cibuli.

3. Zvýšíme oheň, přidáme maso, sladkou papriku a zarestujeme je za stálého míchání 3 minuty.

4. Maso osolíme, přidáme nakrájenou papriku a mícháme 1 minutu. Přidáme nakrájená rajčata a znovu mícháme 1 minutu.

5. Vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu, následně stáhneme oheň na minimum, přiklopíme pokličkou a necháme dusit 35 minut, nebo dokud nebude maso měkké. Během dušení maso občas promícháme.

6. Na závěr dochutíme solí, je-li potřeba.


Zpět