Vepřový burger v cuketových plátcích - nízkosacharidový recept 

2 silnější plátky cukety
150g vepřového mletého masa
2 plátky slaniny
1 vejce
plátek uzeného sýra
1 rajče
natrhaný ledový salát
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička light majonézy
sůl a pepř na dochucení
nasekaná čerstvá bazalka

1. Cuketová kolečka osolíme a necháme tzv. vyplakat. Maso osolíme a opepříme dle chuti a vytvarujeme do placky, do které uděláme ve středu důlek.

2. Rozehřejeme si grilovací pánev, na kterou poklademe cuketová kolečka osušená papírovými ubrousky a plátky slaniny.

3. Připravíme si menší pánev na volské oko, které připravíme na kapce olivového oleje.

4. Rajče si nakrájíme na plátky.

5. Když je cuketa ugrilovaná z obou stran, slanina obražená, sundáme jej z pánve a dáme ugrilovat okořeněné maso, které grilujeme zhruba 4minuty na jedné straně.

6. Maso po 4 minuty otočíme položíme na něj plátek sýra a grilujeme další 4 minuty.

7. Na jedno cuketové kolečko dáme trochu majolky a hořčice, dále natrhaný ledový salát, masový burger se sýrem, plátky rajčete, vejce a opraženou slaninu. Vše zaklopíme druhým kolečkem cukety, dochutíme majolkou a nasekanou čerstvou bazalkou.

 


Zpět