Vepřový bůček se šalvějovo-fenyklovým máslem - nízkosacharidový recept
1ks vepřového bůčku s kostí
Malý svazek šalvěje, nasekané
2 lžičky fenyklových semínek
4 šalotky, jemně nasekané
120g másla
Sůl a pepř
Trocha oleje na potření
2 velké cibule, pokrájené na kolečka
1. Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte nasekanou šalvěj, fenykl, šalotku, máslo a důkladně osolte, případně opepřete. Maso z boku nařízněte asi do poloviny a naplňte ho připravenou směsí. Kůži nařízněte na mřížky a potřete trochou oleje a osolte.
2. Cibuli rozložte do pekáče, položte na ni maso kůží dolů a hodinu a půl pečte. Pak teplotu v troubě zvyšte na 220°C, maso otočte a ještě půl hodiny dopékejte. Deset minut před ukončením pečení přidejte na růžičky natrhanou brokolici. Maso po upečení zabalte do alobalu a nechte odpočinout.
3. Upečené maso nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře. Podávejte ho s pečenou cibulí a brokolicí.