Vepřová kýta na houbách s estragonem a hrubozrnnou hořčicí - nízkosacharidový recept
150g vepřové kýty nakrájené na větší kostky
1 lžíce olivového oleje
¼ cibule nakrájené na tenké proužky
100g směsi hub
½ šálku masového vývaru
¼ šálku smetany
1 lžička hrubozrnné hořčice
½ lžičky sušeného estragonu
Sůl a pepř na dochucení
1. Maso osolte, opepřete a osmahněte na rozpáleném olivovém oleji.
2. Vyndejte z pánve na talíře a na stejném oleji osmahněte cibuli spolu s houbami.
3. Když je vše orestované, zalijte vývarem a nechte 3-4 minuty zredukovat.
4. Přidejte smetanu, hořčici, estragon a vepřové maso. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a nechte probublávat další 3-4 minuty.