Vepřová kotleta s fenyklem - nízkosacharidový recept 

Vepřová kotleta s fenyklem

500g vepřové kotlety s kostí v celku
1 lžíce fenyklových semínek
1 lžíce olivového oleje
½ lžíce mletého kmínu
sůl a pepř na dochucení

1. Kotletu necháme v celku a celou ji potřeme olivovým olejem a posypeme rozdrcenými fenyklovými semínky, kmínem, solí a pepřem. Vložíme do pekáče, přykryjeme pečícím papírem a pečeme v troubě na 250°C přibližně 45 minut. Během pečení podlíváme vodou.

2. Sejmeme pecící papír, na troubě nastavíme gril a dopečeme 10 minut, aby bylo maso na okraji křupavé. Během pečení přeléváme výpekem.

3. Upečenou kotletu zabalíme do alobalu a necháme 10 minut uležet. Uleželou kotletu nakrájíme na 4 silné plátky a můžeme podávat.


Zpět