V troubě pečená Tandoori kuřecí čtvrtky - nízkosacharidový recept
Kuřecí čtvrtky
Marináda:
1 a ½ hrnku bílý jogurt
2 lžíce olej
½ cibule
1 a ½ lžíce citronová šťáva
2 lžičky strouhaný zázvor
5 stroužků prolisovaný česnek
3 lžičky garam masala koření (indické grilovací koření: hřebíček, kardamon, kmín, koriandr, pepř, skořice)
1 lžička kurkuma
2 lžičky kmín
2 a ½ lžičky mletý koriandr
2 lžičky kajenský pepř
2 lžičky uzená paprika
1 a ¼ lžičky sůl
černý pepř
1. Všechny ingredience na omáčku vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.
2. Kuřecí čtvrtky vložte do většího pytlíku se zipem, zalijte připravenou marinádou, promíchejte a nechte v lednici marinovat alespoň 3 hodiny; nejlépe přes noc.
3. Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte alobalem a na něj položte kovovou mřížku.
4. Kuře vyndejte z marinády a rozmístěte na mřížku. Pečte v troubě asi 20 minut, poté potřete marinádou, paličky otočte a potřete z druhé strany.
5. Pečte dalších 10 minut. Poté proces zopakujte, a navíc maso pokapejte olejem. Pečte několik dalších minut, dokud nebude kuře dostatečně propečené.
6. Po upečení nechejte kuře chvíli odpočinout (cca 5 minut).