Thajský salát z ředkve a okurky - nízkosacharidový recept
bílá ředkev
salátová okurka
hrst čerstvého koriandru
snítka máty
Na dressing:
2 chilli papričky nasekaná najemno
1 větší stroužek česneku
2 lžíce rybí omáčky
šťáva z jedné limetky
sladidlo
1 lžíce vody na zředění
1. Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na brambory na nudličky. U okurky vynechte dužinu se semeny, ty tam nepatří. Oboje promíchejte s posekaným koriandrem a mátou.
2. Do mističky nalijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, sladidlo a důkladně promícháme.
3. Pak přihodíme posekanou chilli papričku a rozmačkaný česnek. Přilijte lžíci vody a zamícháme.
4. Dressing nalijeme k zelenině a promícháme.