Tacos z listů ledového salátu plněné vepřovým masem na thajský způsob - nízkosacharidový recept
150g ledového salátu
¼ červené papriky
½ jarní cibulky
½ stonku řapíkatého celeru
150g vepřového libového plátku masa
1 lžíce rýžového oleje
Omáčka:
2 lžíce rajčatové omáčky
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce arašídového másla
2 lžíce nasekané petrželky
Šťáva z ½ limetky
1 lžička červené kary pasty
1 a ½ lžíce červeného vinného octa
¼ lžičky nasekané chilli papričky
1 lžička rybí omáčky
10 kapek tekuté stévie
1. Ve větší misce smíchejte všechny ingredience na omáčku, kromě limetkové šťávy a petrželky.
2. Petrželku nasekejte a přidejte do promíchané omáčky, přidejte limetkovou šťávu a pořádně promíchejte, dokud nebude omáčka hladká bez hrudek.
3. Maso nakrájejte na kostičky a vložte do misky s BBQ omáčkou. Promíchejte, aby maso bylo obalené ze všech stran.
4. Rozpalte si pánev se lžící rýžového oleje. Obalené maso přendejte na pánev a orestujte ze všech stran.
5. Papriku nakrájejte na malé kostičky, řapíkatý celer na tenké plátky a cibulku na jemná kolečka. Vše přidejte na pánev k maso, promíchejte a krátce orestujte.
6. Listy ledového salátu rozdělejte na jednotlivé listy, které naplníte masovou směsí z pánve.