Tacos s trhaným vepřovým masem - nízkosacharidový recept 

1/3 šálku bílého vinného octa
2 lžičky olivového oleje
3 lžičky uzené papriky
2 ½ lžičky sušeného oregana
2 lžičky sušeného česneku
¾ lžičky černého mletého pepře
¾ lžičky mletého kmínu
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička soli
3 lžičky erythritolu
1 kg vepřového ramínka nebo krkovice
1 lžíce olivového oleje
1 šálek vody
šťáva z 1 pomeranče

Tacos:
150g cottage sýru
1 vejce
Dochucení:
Červené kysané zelí
Listy zeleného kadeřavého salátu
Bílá ředkev
Majonéza

1. V malé misce smíchejte, ocet, vodu, olej, papriku, oregano, česnek, pepř, kmín, kajenský pepř, sůl, erythritol a promíchejte.

2. Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a opečte na rozpálené pánvi s olivovým olejem, restujte 3 až 5 minut z obou stran.

3. Maso podlijte připravenou omáčkou a zalijte šťávou z pomeranče. Pečte pod pokličkou na středním plameni zhruba 30 minut, dokud se maso nebude rozpadat.

4. Během vaření masa si připravíme tacos. Do vyšší nádoby přendáme cottage sýr a vejce a tyčovým mixérem rozmixujeme v hladké lité těsto, které vlijeme po lžících na plech vyložený pečícím papírem. Vždy tak tři lžíce na jednu tacos a rovnoměrně rozetřeme v placku.

5. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečeme přibližně 25 minut, nebo doku plackám mírně nezezlátnou okraje, ale nenecháme je zcela vysušit.

6. Troubu vypneme a vyndáme plech. Do trouby vložíme grilovací mřížku a placky položíme vždy na 2 žbrdlinky grilovací mřížky, aby vznikl vějířek. Necháme vychladnout, než se nám udělá maso.

7. V kastrolu, kde vaříme maso, odklopíme pokličku a maso natrháme pomocí dvou vidliček na vlákna.

8. Tacos plníme listovým salátem, přidáme trhané maso a další libovolné ingredience. Já použila červené kysané zelí, bílou ředkev a majonézu.

 


Zpět