Steak s remuládou - nízkosacharidový recept
300g hovězího masa na steak
1 lžíce ghí nebo sádla
Sůl a pepř dle chuti
Remuláda:
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky citrónové šťávy
2 stroužky utřeného česneku
4 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, koriandr, petržel)
Kůra z ½ citrónu
Sůl a pepř dle chuti
1. Steak opláchneme, následně osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Koření vtlačíme do masa.
2. Na pánvi si rozpálíme ghí nebo sádlo na vyšší teplotu a maso na něm z obou stran zatáhneme. Z každé strany zhruba 3 minuty.
3. Poté stáhneme teplotu a dopékáme 4 minuty, aby zůstalo maso uprostřed krásně růžové. Pokud máte teploměr, tak by mělo mít maso 52-60°C.
4. Maso sundáme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
5. Mezi tím, co nám odpočívá maso, připravíme remuládu. V hmoždíři smícháme všechny ingredience a utřeme.
6. Steak vyndáme z alobalu, přendáme na talíř a podáváme přelitý remuládou.