Smrž plněný nádivkou z keto chleba a kopřiv - nízkosacharidový recept
4 velký smrži
2 vejce
4 krajíce nízkosacharidového vláčného chleba dle receptu ZDE >>>>>
1 jarní cibulka nakrájená na kolečka
2 kopřivy nasekané najemno
3 lžíce kokosového mléka
1 lžíce olivového oleje
50g anglické slaniny
Muškátový oříšek
Sůl
Pepř
1. Nejprve smrže rozkrojíme podélně napůl, pořádně propereme a necháme okapat.
2. Chléb a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Přendáme do mísy, přidáme jarní cibulku a kopřivy.
3. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky rozmícháme s kořením a kokosovým mlékem a přilijeme do misky k suchým ingrediencím. Promícháme.
4. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně zamícháváme do mísy s nádivkou.
5. Okapané smrže přendáme do zapékací misky, pokapeme olivovým olejem a naplníme připravenou nádivkou.
6. Zapékací misku vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 40 minut, dokud povrch nádivky nezezlátne.