Slaninovo-vaječné kuličky - nízkosacharidový recept
2 ks vajec
55g změklého másla
2 lžíce majonézy
Čerstvý mletý pepř
¼ lžičky soli
4 plátky slaniny
1. Troubu předehřejte na 190°C. Plech vyložte pečícím papírem. Plátky slaniny dejte na plech a pečte 10-15 minut do křupava.
2. Slaninu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
3. Vejce vložíme do kastrůlku s vodou a uvaříme, cca 10 minut. Vejce necháme vychladnout a poté oloupeme.
4. Máslo, vejce, majonézu, sůl a pepř přendejte do mixéru. Přidejte výpek ze slaniny a umixujte ne úplně do hladka.
5. Vaječnou směs vložte do misky a dejte na 20-30 minut do lednice.
6. Nadrťte slaninu na malé kousky.
7. Z vaječné směsi utvořte kuličky a ty obalujte v připravené nadrcené slanině.