Slaninovo-vaječné kuličky - nízkosacharidový recept 

2 ks vajec
55g změklého másla
2 lžíce majonézy
Čerstvý mletý pepř
¼ lžičky soli
4 plátky slaniny

1. Troubu předehřejte na 190°C. Plech vyložte pečícím papírem. Plátky slaniny dejte na plech a pečte 10-15 minut do křupava.

2. Slaninu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

3. Vejce vložíme do kastrůlku s vodou a uvaříme, cca 10 minut. Vejce necháme vychladnout a poté oloupeme.

4. Máslo, vejce, majonézu, sůl a pepř přendejte do mixéru. Přidejte výpek ze slaniny a umixujte ne úplně do hladka.

5. Vaječnou směs vložte do misky a dejte na 20-30 minut do lednice.

6. Nadrťte slaninu na malé kousky.

7. Z vaječné směsi utvořte kuličky a ty obalujte v připravené nadrcené slanině.


Zpět