Salát z grilovaného lilku - nízkosacharidový recept
1 lilek, nakrájený na plátky
2 lžíce extra panenského olivového oleje
Dresink:
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce nasekané čerstvé máty
Sůl a čerstvě namletý černý pepř
Hoblinky parmazánu nebo jiný sýr (mozarella, feta sýr, balkánský sýr)
1. Lilek vařte 6 minut v páře, pak dobře sceďte a kousky lilku důkladně osušte papírovou utěrkou.
2. Gril předehřejte na 180°C. Lilek potřete mašlovačkou olejem a ogrilujte do zlatova z obou stran.
3. Mezitím smíchejte suroviny na dresink. Okořeňte solí a pepřem.
4. Hotový lilek dejte na mělký talíř, přelijte dresinkem a posypte sýrem.
5. Podávejte teplé.