Salát s ředkvičkami a krevetami - nízkosacharidový recept
150g mladých listů mangoldu
3 ředkvičky
5 krevet
1dcl bílého vína
olivový olej ve spreji
1 lžička utřeného česneku
2 lžičky petrželky
1 lžička červené papriky
sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
2 plátky citrónu
sůl a pepř na dochucení
1. V míse smícháme listy mangoldu s ředkvičkami, zastříkneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
2. Rozpalte si pánev na střední teplotu. Na rozpálenou pánev vložte krevety. Postříkejte je olivovým olejem ve spreji - opravdu jen zlehka. Pak přidejte zbývající ingredience, kromě kousků citrónu, zalijte vínem a zamíchejte. Provářejte dokud krevety nezrůžoví ze všech stran.
3. Salát přendejte na talíř a přidejte hotové krevety.