Salát s ančovičkami a chlebovými krutony - nízkosacharidový recept 

3 velké listy ledového salátu
70g salátové okurky nakrájené na kolečka
3 ančovičky nakrájené na drobno
¼ červené cibule
4 proužky žluté papriky
hrst zelených fazolek
sůl a pepř na dochucení
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce balzamikového octa
1 plátek nízkosacharidového chleba

1. Ledový salát si natrháme na malé kousky a přendáme do mísy na salát spolu okurkou a ančovičkami.

2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka na něm orestujeme cibuli, papriku a fazolky. Směs osolímea opepříme.

3. Salát zalijeme balzamikovým octem a přindáme orestovanou směs.

4. Na stejné pánvi si na sucho orestujeme chléb nakrájený na kostičky. Salát dozdobíme restovanými krutony.


Zpět