Rybí závitky s pikantním rajčatovým dipem - nízkosacharidový recept
300g kapra
2 plátek šunky prosciutto crudo
listy šalvěje
5g olivového oleje na dip
20g cibule
1 prolisovaný stroužek česneku
4g třtinového cukru
13g jarní cibulky
špetka mletého chilli
1 lžička červeného vinného octa
1 lžička worcesterské omáčky
1. Kapra naporcujeme na malé kousky. Každý kousek ryby osolíme, opepříme a položíme na něj list šalvěje.
2. Rybu zavineme do šunky a potřeme olivovým olejem. Dáme na rozpálený gril a opékáme asi 5 minut.
3. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špetku chilli koření. Přilijeme rajčata z konzervy a ochutíme worcesterskou omáčkou, cukrem a vinným octem.
4. Vaříme na mírném plameni asi půlhodiny. Kousky ryby podáváme s dipem.