Rybí karbanátky z kapra - nízkosacharidový recept 

220g cukety
420g kapra zbaveného kostí a kůže a nakrájeného na větší kostky
30 ml sojové omáčky
15g čerstvého koriandru
15g čerstvé hladkolisté petrželky
12g kokosové mouky
šťáva z ½ limetky
1 malá chilli paprička na ochucení
2 stroužky česneku
20g jarní cibulky

Dresink:
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce studené vody
1 lžíce limetkové šťávy

1. Kapra zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostky. Chilli papričku zbavíme semínek a stopky a pokrájíme.

2. Cuketu nastrouháme na nudličky, přendáme do utěrky a vymačkáme všechnu vodu.

3. Všechny ingredience na karbanátky přendáme do mixéru a umixujeme, dokud se vše nespojí.

4. Pokud je směs řídká, přidáme navíc kokosovou mouku. Směs dáme do misky a rovnou do lednice na 20 minut.

5. Odleželé těsto rozdělíme na 4 velké nebo 8 malých karbanátků.

6. Na pánvi si rozehřejeme 1 lžíci oleje a smažíme karbanátky 4 minuty z každé strany.

7. V menší mističce si rozmícháme dijonskou hořčici s vodou limetkovou šťávou.

8. Karbanátky podáváme pokapané dresinkem z dijonské hořčice.


Zpět