Rybí karbanátky z kapra - nízkosacharidový recept
220g cukety
420g kapra zbaveného kostí a kůže a nakrájeného na větší kostky
30 ml sojové omáčky
15g čerstvého koriandru
15g čerstvé hladkolisté petrželky
12g kokosové mouky
šťáva z ½ limetky
1 malá chilli paprička na ochucení
2 stroužky česneku
20g jarní cibulky
Dresink:
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce studené vody
1 lžíce limetkové šťávy
1. Kapra zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostky. Chilli papričku zbavíme semínek a stopky a pokrájíme.
2. Cuketu nastrouháme na nudličky, přendáme do utěrky a vymačkáme všechnu vodu.
3. Všechny ingredience na karbanátky přendáme do mixéru a umixujeme, dokud se vše nespojí.
4. Pokud je směs řídká, přidáme navíc kokosovou mouku. Směs dáme do misky a rovnou do lednice na 20 minut.
5. Odleželé těsto rozdělíme na 4 velké nebo 8 malých karbanátků.
6. Na pánvi si rozehřejeme 1 lžíci oleje a smažíme karbanátky 4 minuty z každé strany.
7. V menší mističce si rozmícháme dijonskou hořčici s vodou limetkovou šťávou.
8. Karbanátky podáváme pokapané dresinkem z dijonské hořčice.