Růžové raffaelo košíčky - nízkosacharidový recept
200g strouhaného kokosu
30g vanilkového proteinového prášku
3 bílky
¼ lžičky xantalové gumy
150ml smetany ke šlehání
sladidlo
červené potravinářské barvivo
kokosové plátky a
čerstvé nebo mražené maliny na ozdobu
1. Kokos přendáme do mixéru a mixujeme na vysoké otáčky, dokud nevznikne kokosové máslo. Přidáme proteinový prášek a ještě zamixujeme, aby se směs spojila.
2. V další vyšší nádobě vyšleháme bílky s xantalovou gumou do tuha.
3. Vanilko-kokosovou směs přidáme k bílkům a důkladně promícháme.
4. Formičky na košíčky si vystříkáme olejem ve spreji. Směs vtlačujeme do formiček, které vložíme na chvilku do mrazáku.
5. Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha, přisypeme sladidlo a potravinářské barvivo a ještě promixujeme, aby se vše důkladně obarvilo.
6. Šlehačku přendáme do zdobícího sáčku. Mírně ztuhlé košíčky vyklopíme z formiček a zdobíme šlehačkou. Na vrch přidáme kokosový plátek a půl maliny.