Restovaná zelenina - nízkosacharidový recept
1 brokolice, rozdělená na růžičky
2 lžíce oleje
¼ cibule, nasekané najemno
230g žampionů nakrájených na čtvrtky
1 střední cuketa, nakrájená na větší kostky
1 střední lilek, nakrájený na větší kostky
2 stroužky česneku, utřené nebo na plátky
Sůl a pepř
½ šálku ajvaru
1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu šálek vody. Do hrnce vložte cedník nebo pařáček a dejte na něj brokolici. Vařte pod pokličkou 5-6 minut. Vyjměte z hrnce a dejte stranou.
2. Ve velké pánvi rozpalte olej a vložte cibuli a žampiony. Za občasného míchání opékejte 2 až 3 minuty. Přidejte cuketu, lilek a česnek. Opékejte dalších 5 minut.
3. Poté přidejte do pánve brokolici a promíchejte, osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Doplňte ajvarem.