Ragú ze smržů s grilovaným hermelínem - nízkosacharidový recept
200g smržů
1 šalotka
10g másla
1 dcl smetany
1 stroužek česneku
½ dcl brandy nebo bílého vína
6 cherry rajčátek
Pažitka
Špetka drceného kmínu
Sůl a pepř na dochucení
2 hermelíny
1 lžička celého pepře
1 lžíce olivového oleje
1. Rozpálíme si pánev, přidáme máslo a orestujeme šalotku.
2. Přidáme drcený kmín, promícháme, dále přidáme očištěné smrže a na kostičky nakrájený česnek. Krátce opečeme.
3. Směs smržů zalijeme brandy nebo vínem a svaříme. Zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem.
4. Necháme zhoustnout a nakonec přihodíme na kostičky nakrájená rajčata a nasekanou pažitku.
5. Během přípravy ragú si rozehřejeme troubu na nejvyšší teplotu 250°C a.
6. Hermelín rozbalíme, posypeme celým pepřem a zakápneme olivovým olejem. Zpět zabalíme do původního obalu, nebo použijeme nový alobal a dáme do trouby na 20minut, dokud se sýr nenafoukne.
7. Hotový hermelín rozbalíme, přendáme na talíř a přelijeme ragú ze smržů.