Pomalu pečené vepřové s mrkví - nízkosacharidový recept 

Pomalu pečené vepřové

1ks vepřového bůčku s kostí
12 stroužků česneku, oloupaných
2 lžíce mleté sladké papriky + sůl
100ml rostlinného oleje
Šťáva z 1 citrónu
Šťáva z 1 limetky
Šťáva z ½ pomeranče
4 středně velké mrkve

1. Den předem osušte maso kuchyňským papírem a kůži nařízněte na mřížky. Promixujte česnek, sladkou papriku, olej, šťávy a lžíci soli.

2. Maso potřete marinádou a dejte na 12-24 hodin marinovat.

3. Troubu předehřejte na 150°C. Mrkev nakrájejte na silnější kolečka a vložte do pekáče a položte na ně maso. Zalijte okapanou marinádou smíchanou se 300ml vody, zakryjte alobalem a pečte 3 hodiny.

4. Sejměte alobal a teplotu v troubě zvyšte na 180°C. Pečte další hodinu.

5. Pekáč s masem vyndejte trouby a nechte 20-30 minut odpočinou.

6. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s pečenou mrkví.


Zpět