Plněný smrži - nízkosacharidový recept
150g smržů
150g jemně mletého masa
2 velké stroužky česneku, nastrouhaného najemno
1 lžíce olivového oleje
100g Lučiny
25g + 15g strouhaného parmazánu
sůl a pepř na dochucení
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
½ lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
1. Smrže zbavíme stonků a pokrájíme je najemno.
2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek, stonky smržů a orestujeme. Po pár minutách přidáme mleté maso a opékáme, dokud maso není zcela upečené, opražené a nemá nahnědlou barvu.
3. Předehřejeme si troubu na 250°C.
4. Ve větší misce smícháme Lučinu, nasekané bylinky, sůl, pepř a nastrouhaný parmazán. Promícháme, aby se všechny ingredience důkladně promísily.
5. Přidáme vychladlou masovou směs do misky a ještě jednou promícháme.
6. Smrže si rozkrojíme v půl, po délce a naplníme připravenou směsí. Plněné smrže přendáme do pekáče a vložíme do trouby. Pečeme 30minut.
7. Pekáč vyndáme z trouby, smrže posypeme zbylým strouhaným parmezánem a vrátíme na 3-5 minut zpět do trouby pod gril, aby parmazán zezlátl a roztekl.