Plněné kedlubny třemi druhy sýra 

2ks kedlubny
45g ricotty
80g strouhané mozzarelly
1 jarní cibulka, nasekaná najemno
2 lžičky nasekaného čerstvého kopru
sůl
pepř
1 lžíce strouhaného parmazánu

1. Oloupeme si kedlubny. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 30 minut.

2. Uvařené kedlubny necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.

3. Smícháme všechny ingredience na náplň, kromě dvou lžiček mozzarelly, kterou použijeme na závěrečné posypání.

4. Kedlubny si vydlabeme lžící nebo tvořítkem na kuličky.

5. Vnitřky kedlubny nasekáme najemno a přidáme do sýrové směsi. Promícháme a naplníme tím vydlabané kedlubny.

6. Vršky kedluben posypeme zbylou mozzarellou a vložíme do zapékací misky, kterou vložíme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180°C a necháme zapéct 30 minut, nebo dokud mozzarella nezačne zlátnout.

7. Podáváme posypané s nasekaným koprem.


Zpět