Plněná vepřová roláda ricottou a špenátem - nízkosacharidový recept 

1 vepřová kůže v celku o průměru 30x30
100 g ricotty
150g mraženého špenátu
Sůl a pepř
Muškátový oříšek
50g parmazánu
1 žloutek
Pár lístků bazalky
Máslo
85g strouhané mozarelly
1 lžíce nasekané petrželky

1. Předehřejeme si troubu na 200°C.

2. Na plech vyložený pečícím papírem položíme plát vepřové kůže v celku a necháme pár minut vypéct a zbavit přebytečného tuku. Jakmile se začne kůže kroutit, plech s kůží vyndáme.

3. Špenát spaříme a nasekáme na jemno spolu s lístky bazalky. Ricottu přidáme ke špenátu.

4. Vmícháme žloutek, troškou strouhaného parmazánu a muškátový oříšek. Dochutíme solí a pepřem.

5. Směsí naplníme kůži, srolujeme do rolády a přendáme do máslem vytřené zapékací mísy.

6. Povrch posypeme mozarellou smíchanou s petrželkou. Na závěr osolíme a opepříme a vrátíme zpět do trouby.

7. Pečeme 30 minut, dokud se mozarella nerozpustí a nezezlátne.

8. Po upečení ihned podáváme.

 


Zpět