Plněná vejce s gorgonzolovou pastou - nízkosacharidový recept
6 ks vajec
45g majonézy
30 ml Sriracha omáčky
57g gorgonzoly
1 ks tyčka řapíkatého celeru
1 lžíce nasekané pažitky
1. Vejce vložíme do kastrůlku s vodou a uvaříme, cca 10 minut. Vejce necháme vychladnout a poté oloupeme.
2. Oloupaná vejce rozkrojíme na půl, vyndáme žloutky a dáme je zvlášť do misky.
3. Ke žloutkům přidáme majonézu, sriracha omáčku, gorgonzolu, pažitku a vše umixujeme do hladka.
4. Bílky naplníme vyrobenou gorgonzolovou pastou a vložíme na servírovací talíř.
5. Vejce dozdobíme nadrobenou gorgonzolou, pažitkou a sriracha omáčkou. Podáváme s nakrájeným řapíkatým celerem.