Plněná špagetová dýně mletým masem a parmezánem - nízkosacharidový recept
½ středně velké cibule
1 špagetová dýně
olivový olej
150g mletého hovězího masa
3 rajčata
1,5 dcl červeného vína
sůl a pepř na dochucení
parmezán
čerstvá petrželka
1. Nejprve si rozkrojíme špagetovou dýni na půl a rozkrojenou částí vložíme na olivovým olejem pokapaný pečící papír, který vložíme s plechem do předem vyhřáté trouby na 250°C.
2. Dýni pečeme zhruba 45 minut, dokud není měkká. Mezitím si na olivovém oleji rozpálenám na pánvi orestujeme na drobno nakrájenou cibuli.
3. Když cibulka zesklovatí, příhodíme mleté maso a též orestujeme. Maso podlijeme červeným vínem a chvilku provaříme.
4. Přidáme nasekaná rajčata a ještě chvilku provaříme, dokud se víno téměř nevyvaří. Masovou směs dochutíme solí a pepřem.
5. Upečnou dýni vyndáme z trouby a vidličkou vyškrabujeme z dýně špagety, které přendáme do mísy.
6. Prázdnou slupku od dýně naplníme částí ochucených solí a pepřem špaget, dále vrstvíme masovou směs, opět špagety a masovou směs. Na závěr zasypeme strouhaným parmezánem a dáme ještě na 10 minut zapéct do trouby pod gril.
7. Podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou.