Pečený losos v orientálním stylu - nízkosacharidový recept 

 Pečený losos v orientálním stylu

4 filety z lososa
50g vlašských ořechů, nasekaných na jemno
hrst nasekané hladkolisté petržele
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mleté sladké papriky
¼ lžičky mletého pepře
sůl
½ červené cibule
šťáva z ½ citronu
nastrouhaná kůra z ½ citrónu

1. Předehřejte troubu na 250°C.

2. Smíchejte ořechy, petrželku, koření, citrónovou šťávu a kůru. Opatrně osolte a odložte stranou.

3. Filety z lososa vložte kůži dolu na rozpálenou grilovací pánev a zprudka orestujte cca 4 minuty.

4. Přendejte filety na plech vyložený pečícím papírem, navršte připravenou ořechovou směs a vložte do předehřáté trouby pod gril cca na 8 minut.

5. Filety podávejte s plátky citrónu.


Zpět