Pečený losos v orientálním stylu - nízkosacharidový recept
4 filety z lososa
50g vlašských ořechů, nasekaných na jemno
hrst nasekané hladkolisté petržele
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mleté sladké papriky
¼ lžičky mletého pepře
sůl
½ červené cibule
šťáva z ½ citronu
nastrouhaná kůra z ½ citrónu
1. Předehřejte troubu na 250°C.
2. Smíchejte ořechy, petrželku, koření, citrónovou šťávu a kůru. Opatrně osolte a odložte stranou.
3. Filety z lososa vložte kůži dolu na rozpálenou grilovací pánev a zprudka orestujte cca 4 minuty.
4. Přendejte filety na plech vyložený pečícím papírem, navršte připravenou ořechovou směs a vložte do předehřáté trouby pod gril cca na 8 minut.
5. Filety podávejte s plátky citrónu.