Pečené kuře s rozmarýnem a citrónem - nízkosacharidový recept 

kuře celé
pár nových, omytých brambor se slupkou
citron
6 větviček čerstvého rozmarýnu
hrubozrnnou mořskou sůl
olivový olej
4 cibule
1 palička česneku
sůl a pepř

1. Předehřejeme si troubu na 180°C.

2. Kuře očistíme, osušíme papírovými utěrkami a položíme na plech vyložený pečícím papírem.

3. Kuře řádně osolíme, i vevnitř, opepříme, naplníme větvičkami rozmarýnu spolu s rozpůleným citrónem.

4. Zbytek plechu vyložíme na čtvrtiny pokrájenými bramborami, na čtvrtky nakrájenými cibulemi a na polovinu rozkrojenou paličku česneku.

5. Povrch poklademe větvemi rozmarýnu, osolíme a opepříme. Vše zakápneme olivovým olejem

6. Plech vložíme do trouby na 1h, nebo dokud nebude kuře krásně zlatavé.


Zpět