Pečené kuře na zázvoru a česneku - nízkosacharidový recept 

1 cibule
1 jablko
1 kuře
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
4cm dlouhý kořen zázvoru
3stroužky česneku
6větviček tymiánu
1 lžíce hrubozrnné soli
½ lžičky pepře
1 velká hrst čerstvých listů máty
1 velká hrst čerstvých listů stévie

1. V hmoždíři zpracujeme nastrouhaný zázvor, česnek, mátu, stévii, sůl a pepř s olejem a octem v pastu.

2. Kuře omyjeme a osušíme papírovými ubrousky a nasadíme na keramický nástavec na pečení kuřete v celku nebo posadíme na plechovku od piva naplněnou vodou.

3. Kuře postavíme na plech. Kuře vysteleme jablkem nakrájeným na osminky, stejně tak cibulí pokrájenou na osminky a větvičkami tymiánu. Ještě mírně podlijeme vodou.

4. Kuře přikryjeme alobalem a plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 1h.

5. Po hodině pečení sejmeme alobal a pečeme dalších 30 minut, nebo dokud kuře nezezlátne, ale není vysušené.

6. Před podáváním kuře naporcujeme a podáváme přelité jablečným výpekem.

 


Zpět