Pečená kuřecí prsíčka na kořenové zelenině - nízkosacharidový recept
2 mrkve
1 kořenové petržele
½ kořenového celeru
1 velká cibule
snítka čerstvého tymiánu
snítka čerstvého rozmarýnu
snítka čerstvé majoránky
pepř celý
bobkový list
nové koření
sůl a pepř
2 kuřecí prsíčka
sladidlo
250 ml červeného vína
oliovový olej
1 lžíce vinného červeného octa
2 lžíce zakysané smetany
1. Do zapékací mísy nandáme nakrájenou kořenovou zeleninu na menší kousky. Petžel s mrkví na kolečka a celer na kostičky. Přidáme koření, bylinky, na větší kusy nakrájenou cibuli a zakapeme olivovým olejem.
2. Zapékací mísu vložíme do předem vyhřáté trouby na 250°C a pečeme 25 minut.
3. Přidáme do mísy osolená a opepřená kuřecí prsíčka v celku, podlijeme vínem a pečeme dalších 25 minut. Občas promícháme.
4. Pokud jsou kuřecí prsíčka propečená a zelenina dostatečně měkká, vyndáme z mísy celé koření (nové koření, pepř celý, bobkový list), dochutíme omáčku cukrem a vinným octem.
5. Podáváme každou porci se lžící zakysané smetany.