Okurkové papardelle s ančovičkami a lněnými krekry - nízkosacharidový recept
1 salátová okurka
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vody
1 lžíce limetkové šťávy
špetka soli
špetka pepře
1 lžička drcených slunečnicových semínek
2 nakládané ančovičky nasekané na jemno
1 nalámaný lněný krekr
1 jarní cibulka nakrájená na tenká kolečka
1. Nejprve si nakrájíme okurku škrabkou na brambory na tenké plátky.
2. V malé misce si připravíme zálivku z octa, sojové omáčky, vody, limetkové šťávy, soli a pepře.
3. Okurkové papardelle zalijeme zálivkou, posypeme slunečnicovými semínky, nasekanými ančovičkami, ozdobíme jarní cibulkou a nalámanými lněnými krekry.