Nízkosacharidový zdravý meruňkový cheesecake
50g meruňkový šmakoun
250g nízkotučný tvaroh
100ml smetany ke šlehání
100g para ořechů namletých na jemno
1lžíce nízkotučného kakaa
1 lžíce kokosového oleje
Stevia na dochucení nebo libovolné sladidlo
ovoce na ozdobení
1. Nejprve si připravíme pánev, na které opražíme namleté ořechy, přidáme kokosový olej , kakao a sladidlo.
2. Směs natlačíme do formy vyložené alobalem nebo pečícím papírem.
3. Ručním šlehačem si vyšleháme smetanu do tuha. Šmakouna mixérem rozmixujeme na jemno.
4. V misce zašleháme šmakouna do tvarohu spolu se sladidlem, přidáme vyšlehanou smetanu a ještě přošleháme do hladké směsi.
5. Směs vylijeme na připravený korpus, dozdobíme libovolným ovocem a vložíme na pár hodin do ledničky ztuhnout.