Nízkosacharidový velikonoční mazanec  

250g mandlové mouky
125g bílého řeckého jogurtu
90g Erythritolu
90g změklého másla
8g prášku do pečiva bez fosfátu
1 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
½ lžičky xantalové gumy
¼ lžičky rumového aroma
1 lžíce mandlových plátků

1. Máslo, vejce a Erythritol vložte do mísy a pomocí ručního mixéru vyšlehejte do pěny.

2. Postupně zašlehejte jogurt, vanilkový a rumový extrakt.

3. V další míse smíchejte zbylé suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, xantalovou gumu a poté je vmíchejte do mísy se směsí vejce, jogurtu a másla.

4. Těsto rukama uhnětejte do tvaru mazance a přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Posypte mandlovými plátky a vložte do trouby.

5. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 160°C po dobu přibližně 60 minut.

6. Nakonec nechte mazanec vychladnout až poté porcujte.


Zpět