Nízkosacharidový Vanilkový dort s ořechy
Korpus:
30g vanilkového proteinového prášku
30g kokosové mouky
4 bílky
45g mandlové mouky
80g řeckého jogurtu
80ml rostlinného mléka (mandlové, sójové,...)
sladidlo
1 lžička kypřícího prášku
Náplň/krém:
2 lžíce domácí švestkové marmelády bez cukru
100g Lučiny
250g nízkotučného tvarohu
sladidlo
+ půlky vlašských ořechů na ozdobu
1. Nejprve si připravíme formu na dort. Forma by měla být menšího objemu, nebo zdvojnásobte dávku pro větší rozměr. Olejem ve spreji vystříkáme formu a vysypeme mandlovou moukou.
2. Dále všechny ingredience na korpus smíchejte v misce a důkladně promíchejte. Vlijte do předem připravené formy.
3. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 25 minut nebo dokud nebude korpus hotový.
4. Když je korpus upečený, formu vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
5. Mezi tím si vyšleháme Lučinu s tvarohem a sladidlem do hladkého krému.
6. Dort rozkrojíme v půli, promázneme domácí švestkovou marmeládou bez cukru, poté potřeme vrstvou krému a přiklopíme horní částí korpusu.
7. Zbylým krémem potřeme povrch celého dortu, uhladíme nožem a ozdobíme půlky vlašských ořechů.