Nízkosacharidový Vanilkový dort s ořechy 

Korpus:
30g vanilkového proteinového prášku
30g kokosové mouky
4 bílky
45g mandlové mouky
80g řeckého jogurtu
80ml rostlinného mléka (mandlové, sójové,...)
sladidlo
1 lžička kypřícího prášku

Náplň/krém:
2 lžíce domácí švestkové marmelády bez cukru
100g Lučiny
250g nízkotučného tvarohu
sladidlo

+ půlky vlašských ořechů na ozdobu

1. Nejprve si připravíme formu na dort. Forma by měla být menšího objemu, nebo zdvojnásobte dávku pro větší rozměr. Olejem ve spreji vystříkáme formu a vysypeme mandlovou moukou.

2. Dále všechny ingredience na korpus smíchejte v misce a důkladně promíchejte. Vlijte do předem připravené formy.

3. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 25 minut nebo dokud nebude korpus hotový.

4. Když je korpus upečený, formu vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

5. Mezi tím si vyšleháme Lučinu s tvarohem a sladidlem do hladkého krému.

6. Dort rozkrojíme v půli, promázneme domácí švestkovou marmeládou bez cukru, poté potřeme vrstvou krému a přiklopíme horní částí korpusu.

7. Zbylým krémem potřeme povrch celého dortu, uhladíme nožem a ozdobíme půlky vlašských ořechů.


Zpět