Nízkosacharidový Tofu koláček se slunečnicovými semínky
Krusta:
100g slunečnicových semínek
1 lžíce kokosového oleje
½ lžičky skořice
sladidlo
Náplň:
200g tofu natural
100g krémového sýru
sladidlo
1 lžička agar agar želatiny
1 lžíce mandlových lupínků
1. Nejprve si orestujeme slunečnicová semínka. Ještě teplá je vložíme do mixéru a umixujeme na pastu, kterou osladíme, přidáme kokosový olej a skořici. Vše promícháme a přendáme do misky na koláč.
2. Krustu upěchujeme do stran a vložíme do mrazáku ztuhnout.
3. Tofu si spolu s krémovým sýrem umixujme a osladíme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, vlijeme do tofu směsi a promícháme.
4. Krustu na koláč vyndáme z mrazáku, naplníme tofu směsí, dozdobíme mandlovými lupínky a necháme do druhého dne v lednici ztuhnout.