Nízkosacharidový štrůdl
Těsto:
250 g mozzarelly, natrhané nebo nastrouhané
150g mandlové mouky
Náplň:
350g cukety, pokrájené plátky a poté na čtvrtiny
1 lžíce skořice
3 lžíce erythritolu
1 lžíce Psyllia
Podle chuti nasekané vlašské ořechy
Zakysaná smetana k podávání
1. Mozzarellu si necháme rozpustit v mikrovlnce nebo na pánvi. Po rozpuštění přimícháme mandlovou mouku a zapracujeme v hladké těsto.
2. Těsto rozválíme mezi potravinářskými foliemi na tenkou placku, kterou přendáme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme rovnoměrně psylliem.
3. V míse si smícháme cuketu, skořici, erythritol a promícháme a nandáme doprostřed těsta po celé délce. Těsto z obou stran překlopíme přes cuketu, kraje zahneme a plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C.
4. Pečeme do zhnědnutí povrchu těsta, přibližně 30 minut.
5. Kdo má rád, tak přidá do náplně nasekané vlašské ořechy.
6. Podáváme se zakysanou smetanou.