Nízkosacharidový Ořechový chléb
210g mletých vlašských ořechů
1 vejce
3 bílky
½ lžičky xantalové gumy
špetka soli
35g mletého lněného semínka
120ml vlažné vody
20g psyllia
1 lžička jedlé sody
30g bílého vinného octa
1. Troubu předehřejem na 180°C. Smícháme všechny suché ingredience (mleté vlašské ořechy, lněná semínka, psyllium, jedlou sodu a sůl).
2. V další míse smícháme vejce a zvlášť vyšlehané bílky dohromady se směsí suchých ingrediencí. Pomocí mixéru vypracujeme těsto za přilévání vlažné vody smíchané s octem.
3. Těsto vložíme do silikonové formy na chléb a vložíme do trouby. Pečeme 15 minut, poté snížíme teplotu na 150°C a pokračujeme v pečení dalších 45 minut.
4. Hotový chléb vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.