Nízkosacharidový Mrkvový dort s kokosovým krémem
2 šálky strouhané mrkve
4 velké vejce
½ šálku kokosového oleje
¼ šálku kokosové mouky
¼ šálku Erythritolu
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička jedlé sody
½ šálku nasekaných vlašských ořechů
Kokosovo mátový krém:
1 plechovka kokosového mléka, jen tuhá část
1 hrst nasekaných lístků máty
1 hrst nasekaných lístků stévie
1. Předehřejte troubu na 175°C.
2. Smíchejte mrkev, vejce a kokosový olej v nádobě od mixéru. Přidejte zbylé suché ingredience kromě ořechů a promixujte.
3. Jako poslední přidejte ořechy a jen párkrát promixujte, aby zůstaly ořechy na větší kusy.
4. Těsto přelijte do malé pečící nádoby vystříkané olejem ve spreji nebo vyložené pečícím papírem.
5. Nádobu s těstem dejte do trouby a pečte zhruba 30 minut.
6. Zatímco se dort peče, připravte si krém, smícháním všech ingrediencí v nutribulletu nebo ve vyšší nádobě a umixujte pomocí tyčového mixéru. Krém vložte do lednice, dokud se dort neupeče.
7. Jakmile je dort upečený, nechte vychladnout.
8. Vychlazený dort rozkrojíme vejpůl. Spodní část promázneme krémem, přiklopíme horní částí a celý dort ještě potřeme krémem.
9. Na závěr posypeme najemno nasekanými vlašskými ořechy.