Nízkosacharidový Míša dort 

Korpus:
60g hořké čokolády (85%)
60g másla
50g mandlové mouky
50g čokoládového proteinového prášku
3 vejce
2 čajové lžičky kypřícího prášku bez fosfátu

Krém:
750g tučného tvarohu
200g másla
1 odměrka vanilkového proteinového prášku

Poleva:
240ml smetany ke šlehání
120g hořké čokolády (85%)

1. Troubu si předehřejeme na 175°C.

2. Nejprve si v kastrůlku rozehřejeme máslo s čokoládou.

3. Poté přidáme vejce, mandlovou mouku, kypřící prášek a protein a směs promícháme.

4. Těsto nalijeme do formy na dort vyložené pečícím papírem a dáme péct na 30 minut.

5. Mezitím si svaříme agar se 100ml vody.

6. V míse smícháme tvaroh s protein dohladka a postupně zašleháváme rozpuštěné máslo.

7. Vychlazený korpus vyndáme z formy, seřízneme do rovna, vrátíme zpět do formy a zalijeme tvarohovým krémem.

8. Dort vložíme do lednice ztuhnout.

9. V kastrůlku si uvedeme smetanu k varu a nalijeme na nalámanou čokoládu.

10. Vymícháme v hladkou polevu, kterou nalijeme na vychlazený, ztuhlý dort a vrátíme zpět do lednice. Necháme odležet do druhého dne.


Zpět