Nízkosacharidový Mandlový dort s vanilkovým krémem
1,5 šálku mletých mandlí, které vám zbyly z výroby domácího mandlového mléka
2 lžíce kokosového oleje
1 lžíce holandského kakaa
4 vejce
1-2 lžíce Erythritolu
1 lžička mandlového extraktu
Vanilkový krém:
200g mascarpone
240 ml smetany ke šlehání
1 lžíce Erythritolu
1 lžička vanilkového extraktu nebo semínka z jednoho lusku vanilky
Ovoce na dozdobení
Lístky máty
1. Všechny ingredience smícháme v mixéru. Umixujeme do hladké hmoty.
2. Směs vlijeme do olejem vystříkané formy na dort či koláč a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 30-35 minut.
3. Zatímco se dort peče, připravte si krém, vyšleháme mascarpone s sladidlem a vanilkou. Smetanu si zvlášť ve vyšší nádobě vyšleháme do tuhé šlehačky, kterou postupně zašleháme do krému z mascarpone. Krém vložte do lednice, dokud se dort neupeče.
4. Jakmile je dort upečený, nechte vychladnout.
5. Vychlazený dort rozkrojíme vejpůl. Spodní část promázneme krémem poklademe lesní ovoce, přiklopíme horní částí a celý dort ještě potřeme krémem.
6. Na závěr dozdobíme lesním ovocem a lístky máty.