Nízkosacharidový Kokosový cheesecake
250g ořechy vlašské
30g ořechy para
30g lněné semínko
65g kokosový tuk
200g Lučina
100g Créme Fraise
150g kokos mletý strouhaný
200g Cottage sýr natural
5 lžiček agar agar nebo jiné želatiny
2 lžičky skořice mleté
Sladidlo
1. Kokos si opražíme na pánvi nebo v troubě a ještě teplý umeleme se špetkou soli na kaši (kokosové máslo).
2. To samé uděláme s vlašskými ořechy, para ořechy a lněným semínkem. Jen nemixujeme na kaši, ale na polohrubou směs.
3. Do ořechové směsi přidáme rozehřátý kokosový tuk, skořici a sladidlo. Promixujeme, aby se směs spojila.
4. Hotovou směs vtlačíme na dno dortové formy a vložíme do lednice ztuhnout.
5. V menším kastrůlku si uvaříme agar agar dle návodu s vodou nebo mlékem.
6. Želatinu, Cottage sýr, Créme Fraise, připravené kokosové máslo, sladidlo ušleháme, aby se vše řádně spojilo. Přidáme želatinu a promícháme.
7. Směs vlijeme na ořechový základ, pěkně uhladíme a odložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny.