Nízkosacharidový chléb s olivami a semínky
150g mandlové mouky
45g psyllia
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
2 ½ lžíce jablečného octa
3 vaječné bílky
150ml vroucí vody
2 lžíce na kolečka nakrájených oliv
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1. Předehřejeme si troubu na 175°C. Formu na chléb vystříkáme olejem ve spreji.
2. V míse na hnětení smícháme mouku, psyllium, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience promícháme.
3. Všechny zbylé suroviny kromě vody přidejte k suchým ingrediencím. Přilijte bílky, jablečný ocet a uvařenou vodu. Vše důkladně propracujeme hnětací metlou v robotu.
4. Vložíme do formy a pečeme na 50 minut.
5. Hotový chléb vyndáme z trouby a položíme na rošt, aby vychladl.